• Neophytou & Neophytou Advokatska kancelarija
  • Neophytou & Neophytou Advokatska kancelarija
  • Neophytou & Neophytou Advokatska kancelarija

Neophytou & Neophytou DOO - Pravni tim

Neophytou & Neophytou DOO - Partneri

Thanos A. Neophytou - Dipl. Prav.(Hons), Advokat – Stariji partner

Thanos A. Neophytou

Gdin. Thanos A. Neophytou stekao je diplomu prava na Kingston univerzitetu, Kingston-Upon-Thames UK. Prethodno je radio u raznim velikim advokatskim kancelarijama u Nikoziji Kipar. Tokom njegovog rada kao advokata u ovim advokatskim kancelarijama gdin. Thanos Neophytou je stekao vredno, iz prve ruke, iskustvo u sudskoj advokaturi kao i u širokom i raznovrsnom spektru slučajeva kako u krivičnim tako i u građanskim postupcima. Takođe je stekao dobre poslovne odnose sa skoro svim većim advokatskim kancelarijama i advokatima u Nikoziji Kipar u obavljanju svakodnevnih prepiski sa protivnikovim advokatima.

Gdin. Thanos A. Neophytou rukovodi korporativnim odeljenjem NEOPHYTOU & NEOPHYTOU LLC LAW CHAMBERS od 2009, a 2016. je stekao zvanje puno ovlašćenog stečajnog praktičara na Kipru.

Osim što je na Kipru stekao zvanje advokata, Thanos A. Neophytou je takođe član advokatske komore u Atini u Grčkoj i ima puno pravo zastupanja pred sudovima u Grčkoj sa registarskim brojem u advokatskoj komori Atine 90098.
Thanos A. Neophytou je odslužio puni vojni rok kao potporučnik u pešadiji u Kiparskoj Nacionalnoj Gardi čija je specijalnost noćna minobacačka borba.

Njegove glavne oblasti rada su ugovorno i trgovinsko pravo, porodično pravo, radnο pravo, privredno pravo, arbitražno pravo, pravo o nekretninama, građansko pravo i krivični postupak (pogledaj Oblasti rada).

Mobilni tel.: +357-99-680106
email: thanos@neophytou-law.com

Christos A. Neophytou - Mast. prav., Barister - Advokat – Stariji partner

Christos A. Neophytou

Gdin. Christos A. Neophytou je stekao raznovrsno obrazovanje koje uključuje računovodstvo (LCCI), kompjuterski inženjering (BEng), kompjuterske nauke (BSc), projekt menadžment (MSc), organizacioni razvoj (MBA) i Mast. Prav., UK. Studirao i radio u Nikoziji Kipar, Njujorku i Long Ajland u Njujorku, Čikagu i Oak Bruks u Ilinoisu, Los Anđelesu i Palu Altu u Kaliforniji, Londonu UK i Pireju u Grčkoj.
Christos A. Neophytou je advokat (Barrister-At-Law) u Engleskoj i Velsu i član Počasnog Društva adbokata (Barristers) u Linkon Inu, London UK. Osim što je kvalifikovan na Kipru kao Kiparski advokat, Christos A. Neophytou ima puno pravo zastupanja u Engleskoj i Velsu i formalno može biti postavljen od strane Engleskih advokata. U toku njegovog studiranja rukovodio je slučajevima pred Londonskim Tribunalom za procenu zakupnina (Leasehold Valuation Tribunal) kao i Londonskim radnim Tribunalom, gde je trenutno postavljen od strane engleskih advokata u građanskim i pomorskim postupcima kao i u postupcima o nekretninama.
Christos A. Neophytou je takođe član Advokatske komore u Atini, Grčka i ima puno pravo zastupanja pred sudovima u Grčkoj sa registarskim brojem u Advokatskoj komori Atine 90097. Štaviše, radio je u Grčkoj rukovodeći slučajevima iz oblasti prava o nekretninama, radnog prava, prava o ličnim povredama i pomorskog prava, dok redovno zastupa pred sudom u Pireju i Atini u vođenju slučajeva iz oblasti građanskog i pomorskog prava.
Christos A. Neophytou se smatra kao kredibilan, agresivan i stručan Kiparski advokat i redovno se poziva od strane drugih Kiparskih i inostranih advokata da pruži stručno mišljenje ili svedoči o karakteru u raznim slučajevima koji se vode pred Kiparskim i inostranim sudovima. Štaviše, autor je brojnih članaka u vezi raznih aspekata zakona i pravnih pitanja na Kipru i inostranstvu.
Christos A. Neophytou je odslužio puni vojni rok kao poručnik u vojnoj policiji u Kiparskoj Nacionalnoj Gardi a specijalnost mu je islednik. Njegove glavne oblasti rada su pravo o ličnim povredama, pomorsko pravo, pravo o stručnom nemaru, pravo o intelektualnom vlasništvu, IT & internetsko pravo, stečaj & bankarsko pravo, poresko pravo i EU/međunarodno pravo.

Mobilni tel.: +357-99-321666
email: christos@neophytou-law.com

Neophytou & Neophytou DOO - Parnični advokati

Georgia M. Michaelides - dipl. prav. (Hons), mast. prav. - Engleska - Advokat – Parnično odjeljenje

Georgia M. Michaelides

Gđa. Georgia Michaelides stekla je diplomu prava na Koventri Univerzitetu, Koventri, Vest Midlands, Engleska. Nastavila je sa postdiplomskim studijem na Međunarodnom poslovnom pravu na Koventri Univerzitetu. Tokom svojih postdiplomskih studija, pokazala je ozbiljnost i stručnost i dobila je visoke pohvale od svojih predavača.
Georgia Michaelides je kvalifikovani advokat i registrovani član Advokatske komore Kipra.

Njene glavne oblasti rada su pomorsko pravo, pravo intelektualnog vlasništva, pravo stečaja, poresko pravo, ugovorno pravo, trgovinsko pravo, privredno pravo, pravo o nekretninama, krivični postupak i međunarodno pravo.

email: georgia.michaelides@neophytou-law.com

Neophytou & Neophytou DOO - Pomoćno / Pravno administrativno-tehničko osoblje

Zoi Kapantai - Pravni sekretar

Zoi Kapantai

Gđa. Kapantai se pridužila našoj kancelariji u novembru 2011. godine kao pravni sekretar i pomoćnik advokata. Tečno govori grčki i engleski jezik. Njene dužnosti obuhvataju pomoć advokatima u odgovarajućoj organizaciji svih aktivnosti u našoj kancelariji gde je uvijek na raspolaganju klijentima.

Njene glavne dužnosti obuhvataju: pripremu i prethodnu obradu raznih pravnih dokumenata; dostava pravne prepiske i prosleđivanje mejlova našim kljientima i spoljinim saradnicima; zakazivanje raznih sastanaka ili konferencija; elektronsko i kopiranje fizičkih spisa; organizacija i održavanje pravnih knjiga, dokumentacije i službenih spisa; koordinacija između naših kancelarija; stalna saradnja sa svim advokatima u kancelariji i mnogi drugi zadaci koji su važni za odličnu perfomansu advokatske kancelarije.

email: secretary@neophytou-law.com

Neophytou & Neophytou DOO - Odeljenje računovodstva

Viorica Lupascu - Dipl.(Hons) ekonomista - računovođa, šef finansijske kontrole i direktor finansijskog odeljenja

Viorica Lupascu

Gđa. Viorica Lupaşcu je stekla svoju diplomu iz računovodstva i ekonomije na državnom Univerzitetu u Moldaviji. Njene glavne dužnosti obuhvataju sveobuhvatnu i svakodnevnu podršku Neophytou & Neophytou odeljenju privrednog prava.
Gđa. Lupaşcu je u potpunosti ovladala grčkim, engleskim, ruskim, rumunskim, francuskim, španskim, italijanskim, bugarskim i srpskim jezikom. Takođe poseduje značajne veštine u računovodstvu, kojima omogućuje Neophytou & Neophytou pravnom odjeljenju najoptimalniju moguću internu organizaciju, produktivnost i performansu na kraju. U isto vreme, zahtevni klijenti Neophytou & Neophytou su već osetili poboljšanje usluga sa usvajanjem brojnih tehnoloških poboljšanja u svakodnevnom pružanju usluga. Ovo podrezumijeva skype, internet, telefonsku komunikaciju, kancelarijske protokole bez papira, snimanje prenosa podataka, virtuelne privatne mreže, server za klijenta i ftp mogućnosti izabranim klijentima, itd. Štaviše Viorica Lupaşcu redovno prisustvuje raznim pravnim i računovodstvenim seminarima dok se u isto vrijeme edukuje za ACCA kvalifikaciju kako bi postala ovlašćeni javni računovođa kao deo neprestane edukacije u Neophytou & Neophytou.

email: viorica@neophytou-law.com

Andria Themistocleous - Dipl. (Hons), ekon., mr – računovođa – šef računovodstva

Andria Themistocleous

Gđica Andria Themistocleous je stekla svoju diploma iz poslovnog menadžmenta na Univerzitetu Kingston, Kingston-Upon-Thames, Engleska. Takođe je stekla svoju magistarsku diploma iz finansijskog i poslovnog menadžmenta na Kingston Univerzitetu, Kingston-Upon-Thames, Engleska. Gđica Andria Themistocleous je odgovorna za svakodnevno izdavanje faktura svim klijentima. Ona je šef računovodstva naše advokatske kancelarije i odgovorna je za obaveštavanje i upućivanje svih klijenata dok plaćaju svoje račune. Poseduje velike međuljudske veštine, odličan je timski igrač i odlično je doživljavaju svi naši kljienti kao i zaposleni takođe. Njen stručni doprinos i visok nivo etike, i velika privrženost pravilnoj unutrašnjoj organizaciji i svim poreskim i PDV obavezama, pravilima i drugoj poreskoj legislative kako bi se održala puna transparentnost i puna privrženost svim pravilima protiv pranja novca za našu advokatsku kancelariju.

email: accountant@neophytou-law.com

Neophytou & Neophytou DOO - Saradnici

Veronica Lupascu - Dipl.(Hons) – lingvista – predstavnik za Centralnu Evropu

Veronica Lupascu

Gđica Veronica Lupascu se pridružila našoj kancelariji u oktobru 2009. Stekla je diplomu iz lingvistike i prevoda na državnom Univerzitetu u Moldaviji. Tečno govori grčki, engleski, rumunski, ruski i holandski i pomaže našoj kancelariji u podučjima kao što su organizacija za podršku kancelariji, prevodi, višejezička lokalizacija i autorska prava.

Trenutno se nalazi u Holandiji gde predstavlja i podržava našu kancelariju u saradnji sa našim klijentima u Centralnoj Evropi.

email: veronica@neophytou-law.com

Olena Prosianyk - Dipl.(Hons) – predstavnik za Istočnu Evropu

Gđica Olena Prosianyk je postala član našeg pravnog tima u 2010. Jedno vreme je radila u kući i sada je postala naš predstavnik za Istočnu Evropu. Pruža podršku našim klijentima u Rusiji i Ukrajini i pomaže našoj kancelariji u mnogim povezanim aktivnostima.

email: eleni.pro@neophytou-law.com

Neophytou & Neophytou DOO - Corporate and Accountant Department

Egli Solomondos - LLB LAW, Advocate and Banking Officer

Ms. Egli Solomondos obtained her law degree (LLB LAW) from University of Leicester, United Kingdom. She is fluent in Greek and in English and is currently learning Russian.
She has joined our office in September 2015 and was admitted to the Cyprus Bar in February 2017.
She is an advocate in the Corporate Department and specializing in corporate law, shipping law, banking law.
Her main duties include constant communication and coordination with clients and associates. As a corporate lawyer her duties involve handling the formation and registration of companies, dealing with execution of changes in the structure of companies, handing due diligence procedures, maintaining and keeping up to date all statutory records of companies, handling the client’s portfolio concerning issues of resolutions, power of attorney, signing of documents. As Banking Officer, she is responsible for data collection and preparation of relevant Bank Opening forms, both corporate and personal and lastly, she communicates with the bank regarding upcoming issues clients may have.

email: corporate@neophytou-law.com

Mr. Athanasios Protopapas BSc - Corporate Administrator and Banking Officer

Mr. Athanasios Protopapas has joined our offices in September 2014. He has a BSc Degree in Computer Science received from University of Nicosia. He is fluent in Greek and in English a trait useful to his work position as Corporate Administrator and Banking Officer as it includes constant communication and coordination with clients and associates.
His main duties include:
As Corporate Administrator: Handling the formation and registration of companies, dealing with execution of changes in the structure of companies, handing due diligence procedures, liaising with external regulators and advisers, providing administrative support to lawyers, maintaining and keeping up to date all the secretarial files and statutory records of companies, handling the client’s portfolio concerning issues of resolutions, power of attorney, signing of documents.
As Banking Officer: Responsible for data collection and preparation of relevant Bank Opening forms, Liaising with the bank regarding upcoming issues with clients bank accounts, undertake tasks from clients regarding their accounts (payments, statements, investigations).

email: a.protopapas@unibrand.com.cy

AIJA

2006 smo se pridružili AIJA zato što u Neophytou & Neophytou ulažemo stalni napor da budemo ispred naše konkurencije u pogledu kvaliteta pravnih usluga koje možemo pružiti našim lokalnim i mežunarodnim klijentima. AIJA (Međunarodno udruženje mladih advokata) je dinamična međunarodna organizacija sastavljena isključivo od mladih pravnih stručnjaka do 45 godina, koje edukuje svoje članove o svim većim pravnim i poslovnim razvojima širom svijeta. Fokusirajući se na potrebe naših međunarodnih klijenata, i kako se svet jako brzo pretvara u globalno selo, gde ljudi, roba i usluge putuju kroz mnoge jurisdikcije kao nikada pre u ljudskoj istoriji, odmah smo počeli ceniti potrebu da budemo deo međunarodne organizacije kao što je AIJA. Koristi su nemjerljive. Učestvujemo u raznim AIJA seminarima i konferencijama i stalno smo u toku međunarodnih pravnih i poslovnih razvoja u raznim područjima prava. Upoznajemo se sa drugim pravnim stručnjacima koji rade u drugim jurisdikcijama i ostvarujemo saradnju sa njima u područjima prava od zajedničke prakse i zajedničke koristi. U toku smo sa pravnim i poslovnim razvojem u EU i jurisdikcijama koje nisu EU. Dobijamo AIJA novine i AIJA pravne magazine, i imamo direktan pristup velikoj bazi podataka AIJA vesti. Ovo obezbeđuje dotok stalne edukacije koja mirno dotiče u našu advokatsku kancelariju.
Ove prednosti su već zapažene na poseban način od strane naših klijenata sa posebnim pravnim potrebama. Ovo su lokalni klijenti na Kipru koji su zatražili pravne usluge u drugoj jurisidkciji kao i međunarodni/inostrani klijenti koji traže pravne usluge na Kipru.

Copyright © 2005 - 2017 NEOPHYTOU & NEOPHYTOU LLC – LAW CHAMBERS - NICOSIA/KYRENIA – FAMAGUSTA – LARNACA – LIMASSOL – PIRAEUS – LONDON. Sva prava zadržana.
Reprodukcija, delom ili u celini bez prethodne pismene dozvole, je strogo zabranjena.